Farvet papir giver liv til dit materiale!

5 tips til hvad farvet papir kan gøre for din tryksag

1. Virkning

Farver rammer os med 300.000 km/sek. Virkningen er slående, når man skiller sig ud, bryder mønsteret og gør noget uventet. Erfaringer fra talrige studier viser, at farvede konvolutter åbnes først - eller i det mindste prioriteres i postbunken. Effekten er den samme for indstik, skilleark, bogomslag, opslag og foldere.

2. Stemninger

Farvernes evne til at påvirke vores følelser er velkendt. Selvom en farve opfattes forskelligt af forskellige personer, er der alligevel et universelt sprog indbygget i farveskalaen. Uanset hvad du vil sige, eller hvad dine kommunikationsmål er, kan det være værd at tænke over: Kan det gøres tydeligere? Kan vi skaffe os flere læsere? Kan vi holde deres interesse i yderligere tre minutter? Har vi vundet deres tillid? Kan vi overtale dem til at købe det vi sælger? Blot ved at vælge den rigtige farve på papiret? Ja, mener vi - prøv selv.

3. Værdi

Nogle gange tillader budgettet ikke den store kreativitet. Èn-farvetryk på farvet papir giver ofte et langt mere tiltalende indtryk end det traditionelle sort-hvide. Kald det merværdi. Det er mere originalt, effektivt, æstetisk og iøjnefaldende.

4. Systematik

Grønt er styrbord. Rødt er bagbord. Farver virker som en vigtig vejviser i hverdagen. Vi er vant til dem - og det giver os som regel større tryhed at følge dem. Tænk på alle de bøger, præsentationer, kataloger, produktetiketter og al den korrespondance som kunne blive langt lettere at gå til ved brug af farvekodning. Der er tid og penge at spare.

5. Fremhævelser

Læst er nødvendigvis ikke det samme som forstået. Rapporter, afhandlinger og analyser som ofte fylder hundredevis af sider, bliver langt mere tilgængelige hvis de enkelte afsnit farvemærkes. Farvet papir giver dig mulighed for at koge store mængder information ned til sagens kerne. En kerne som alle nemt kan finde. Vis vejen. Brug farver.